Problem with Oolite version 1.77

General discussion for players of Oolite.

Moderators: winston, another_commander

Post Reply
StarTrader
Average
Average
Posts: 14
Joined: Thu Jan 17, 2013 12:51 pm

Problem with Oolite version 1.77

Post by StarTrader » Sun Feb 10, 2013 5:49 pm

Hi,

I've just upgraded from version 1.76.1 to 1.77 (Windows 7). Everything is fine until I launch from the station, where my 'view' is my HUD and a 'blank' screen, which seems to cycle through various colours. I can't see the planet, and dont appear to be able to manouvre my ship. I've tried removing all the OXPs i've installed but to no avail.

Can any of you clever people help this Jameson get back to the space lanes?

Here's my log, if it helps..

Opening log for Oolite version 1.77 (x86-32) under Windows 6.1.7601 Service Pack 1 64-bit at 2013-02-10 17:41:27 +0000.
2 processors detected.
Build options: spoken messages, mass/fuel pricing.

Note that the contents of the log file can be adjusted by editing logcontrol.plist.

17:41:28.171 [dataCache.rebuild.explicitFlush]: Cache explicitly flushed with shift key. Rebuilding from scratch.
17:41:28.749 [display.mode.list.native]: Windows native resolution detected: 1366 x 768
17:41:29.157 [joystick.init]: Number of joysticks detected: 0
17:41:29.158 [rendering.opengl.version]: OpenGL renderer version: 2.1.0 ("2.1.0 - Build 8.15.10.1883"). Vendor: "Intel". Renderer: "Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family".
17:41:29.159 [rendering.opengl.extensions]: OpenGL extensions (68):
GL_ARB_transpose_matrix, GL_ARB_occlusion_query, GL_EXT_texture_compression_s3tc, GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_fragment_shader, GL_ARB_texture_env_dot3, GL_ARB_draw_buffers, GL_NV_texgen_reflection, GL_EXT_blend_color, GL_ARB_texture_env_combine, GL_EXT_rescale_normal, GL_ARB_color_buffer_float, GL_ARB_vertex_shader, GL_EXT_separate_specular_color, GL_ARB_texture_border_clamp, GL_EXT_texture_sRGB, GL_NV_conditional_render, GL_EXT_blend_equation_separate, GL_EXT_fog_coord, GL_IBM_texture_mirrored_repeat, GL_EXT_draw_range_elements, GL_ARB_texture_non_power_of_two, GL_ARB_depth_texture, GL_NV_blend_square, GL_ARB_shader_objects, GL_EXT_multi_draw_arrays, GL_EXT_texture_env_combine, GL_ARB_shading_language_100, GL_ARB_texture_rectangle, GL_ARB_texture_env_add, GL_EXT_bgra, GL_EXT_texture_rectangle, GL_ARB_shadow, GL_ATI_separate_stencil, GL_EXT_packed_pixels, GL_EXT_texture3D, GL_ARB_texture_float, GL_ARB_window_pos, GL_EXT_blend_subtract, GL_EXT_framebuffer_object, GL_WIN_swap_hint, GL_EXT_texture_lod_bias, GL_ARB_texture_compression, GL_ARB_texture_env_crossbar, GL_EXT_secondary_color, GL_ARB_fragment_program, GL_EXT_shadow_funcs, GL_3DFX_texture_compression_FXT1, GL_EXT_abgr, GL_SGIS_texture_edge_clamp, GL_SGIS_generate_mipmap, GL_ARB_vertex_program, GL_ARB_half_float_pixel, GL_EXT_stencil_two_side, GL_EXT_texture_env_add, GL_ARB_pixel_buffer_object, GL_EXT_blend_func_separate, GL_EXT_blend_minmax, GL_ARB_point_sprite, GL_ARB_point_parameters, GL_EXT_texture_filter_anisotropic, GL_ARB_multitexture, GL_EXT_clip_volume_hint, GL_EXT_stencil_wrap, GL_EXT_texture_swizzle, GL_ARB_vertex_buffer_object, GL_EXT_compiled_vertex_array, GL_SGIS_texture_lod
17:41:29.174 [rendering.opengl.shader.support]: Shaders are supported.
17:41:29.500 [dataCache.rebuild.explicitFlush]: Cache explicitly flushed with shift key. Rebuilding from scratch.
17:41:29.501 [searchPaths.dumpAll]: Unrestricted mode - resource paths:
Resources
../AddOns
17:41:29.694 [shipData.load.begin]: Loading ship data.
17:41:30.075 [script.load.world.listAll]: Loaded 9 world scripts:
oolite-cloaking-device 1.77
oolite-constrictor-hunt 1.77
oolite-contracts-cargo 1.77
oolite-contracts-helpers 1.77
oolite-contracts-parcels 1.77
oolite-contracts-passengers 1.77
oolite-nova 1.77
oolite-thargoid-plans 1.77
oolite-trumbles 1.77
17:41:31.494 [startup.complete]: ========== Loading complete in 3.24 seconds. ==========
17:42:09.324 [screenshot]: Saved screen shot "oolite-014.png" (800 x 594 pixels).
17:42:14.880 [exit.context]: Exiting: SDL_QUIT event received.
17:42:14.881 [gameController.exitApp]: .GNUstepDefaults synchronized.

Closing log at 2013-02-10 17:42:14 +0000.

User avatar
cim
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 4018
Joined: Fri Nov 11, 2011 6:19 pm

Re: Problem with Oolite version 1.77

Post by cim » Sun Feb 10, 2013 5:55 pm

StarTrader wrote:17:41:29.158 [rendering.opengl.version]: OpenGL renderer version: 2.1.0 ("2.1.0 - Build 8.15.10.1883"). Vendor: "Intel". Renderer: "Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family".
17:41:29.159 [rendering.opengl.extensions]: OpenGL extensions (68):
Unfortunately the Intel 4 Series graphics cards are notoriously buggy in their OpenGL support. You might be able to fix it with updated drivers from Intel's site - and you seem to have been lucky enough that 1.76.1 worked - but probably there's nothing that will get Oolite to run on that hardware.

StarTrader
Average
Average
Posts: 14
Joined: Thu Jan 17, 2013 12:51 pm

Re: Problem with Oolite version 1.77

Post by StarTrader » Sun Feb 10, 2013 6:04 pm

Wow, thanks for the quick response Cim.

I'll try updating the drivers. otherwise it looks like I'm back to the older version!

Cheers

StarTrader
Average
Average
Posts: 14
Joined: Thu Jan 17, 2013 12:51 pm

Re: Problem with Oolite version 1.77

Post by StarTrader » Sun Feb 10, 2013 6:16 pm

I'm on the latest driver apparently.. Back to 1.76 for this Commander!

I owe you a Leestian evil juice or two Cim, should we ever meet in a space bar somewhere :)

Post Reply