Oolite test release 1.73

News and discussion of the PC port of Oolite.

Moderators: winston, another_commander

another_commander
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 5394
Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am

Post by another_commander » Sun Aug 30, 2009 10:33 am

Oolite 1.73 Windows is now live. And before anyone says anything, I donwloaded it myself to be sure :P

User avatar
Svengali
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2365
Joined: Sat Oct 20, 2007 2:52 pm

Post by Svengali » Sun Aug 30, 2009 10:33 am

Currently grabbing it :-)

Congrats for the shiny new version and the impressive long list of new features. Rock'n'Roll.

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 10:34 am

Svengali wrote:Currently grabbing it :-)

Congrats for the shiny new version and the impressive long list of new features. Rock'n'Roll.
Ditto.

edit: now have it and am off to install and test. Thanks, Guys.

User avatar
Svengali
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2365
Joined: Sat Oct 20, 2007 2:52 pm

Post by Svengali » Sun Aug 30, 2009 11:01 am

Oh, and the timer-crash-test.oxp works as intended. No crash - only error messages.

User avatar
Griff
Oolite 2 Art Director
Oolite 2 Art Director
Posts: 2296
Joined: Fri Jul 14, 2006 12:29 pm
Location: Wales

Post by Griff » Sun Aug 30, 2009 2:27 pm

yay! Wow, i thought my eyes were decieving me when i saw the Oolite 1.73 is available announcement, what a lovely suprise!
I'm on a Windows7 RC 64-but pc, I downloaded and installed the Oolite-1.73-test.exe and the timer-crash-test.oxp and it's working great, no crashes just lots of messages in the log.

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 2:27 pm

Yeah...it seems to run fine so far. Looks good and I've got the precision roll/pitch toggle back. Deep satisfaction and contented grin. Thank you all.

One minor thing: it seems to have moved my HUD upscreen a little. No problem, just looks a little odd.

Silly question...how do I post a screenshot?

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Sun Aug 30, 2009 7:05 pm

El Viejo wrote:Yeah...it seems to run fine so far. Looks good and I've got the precision roll/pitch toggle back. Deep satisfaction and contented grin. Thank you all.

One minor thing: it seems to have moved my HUD upscreen a little. No problem, just looks a little odd.

Silly question...how do I post a screenshot?
Take a screenshot with Shift+8 (i.e. *) this will be saved with your saved games. You then need to host it somewhere like photobucket or your own website and then you put the link to the image between the [ img] [ /img] tags seen at the top of the message window.

Does that make sense?
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 7:15 pm

Thank you, DH.

I wondered if that was it. The search on this site is poor.

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Sun Aug 30, 2009 7:23 pm

El Viejo wrote:Thank you, DH.

I wondered if that was it. The search on this site is poor.
No worries - the search on this site is terrible - it's faster to come out to google put oolite plus whatever I'm looking for! :wink:
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 8:02 pm

Let's see if this works, then.

Note the gap under the HUD. Same with the vanilla install.

http://s973.photobucket.com/albums/ae21 ... te-002.jpg


I can't seem to make it post properly, so above link gets there.
Sometimes it's the simple things that perplex me.

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Post by DaddyHoggy » Sun Aug 30, 2009 8:11 pm

How's this?

Image

Next to your image you'll notice there's actually some "IMG Code" in the "Share this image" box - if you take a copy of that and paste it here it'll work as above...

You've put it between [ url] [ /url] tags not the [ img] [ /img] ones - done it myself loads of times! :wink:
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 8:16 pm

Cool!

I'm learning this as I go along. I maybe an old hand at Elite etc, but I'm completely new at forums etc.

Regards

User avatar
Cody
Sharp Shooter Spam Assassin
Sharp Shooter Spam Assassin
Posts: 13567
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:31 pm
Location: Corke's Drift
Contact:

Post by Cody » Sun Aug 30, 2009 9:58 pm

Just back from my first major incursion into an Anarchy system with the precision toggle in use.
Snuffin’ bandits and rescuing traders in peril. Very satisfying and lucrative, indeed.

Oolite 1.73 really rocks!

The Free Mexican Airforce is flying tonight!

User avatar
pagroove
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 3033
Joined: Wed Feb 21, 2007 11:52 pm
Location: On a famous planet

Post by pagroove » Sun Aug 30, 2009 10:32 pm

A BIG BIG BIG thanx for the Developers to keep the greatest spacegame of ALL TIME alive 8) 8) 8)
For P.A. Groove's music check
https://soundcloud.com/p-a-groove
Famous Planets v 2.7. (for Povray)
Image
http://aegidian.org/bb/viewtopic.php?f=4&t=13709

User avatar
Kaks
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 3009
Joined: Mon Jan 21, 2008 11:41 pm
Location: The Big Smoke

Post by Kaks » Sun Aug 30, 2009 10:56 pm

El Viejo wrote:Let's see if this works, then.

Note the gap under the HUD. Same with the vanilla install.

http://s973.photobucket.com/albums/ae21 ... te-002.jpg


I can't seem to make it post properly, so above link gets there.
Sometimes it's the simple things that perplex me.
You really had me worried for a moment. I loaded the same hud, and sure enough, it had a gap! :shock:

Then I tried 1.72, and there still was a gap! :shock: :shock:

Tried it in full screen, no gaps with either of them... what the... then it hit me: it's the shape of the window! Try and resize the window making it wider, and you shouldn't have a gap under your hud anymore!
Hey, free OXPs: farsun v1.05 & tty v0.5! :0)

Locked