Oolite Bulletins

For information and discussion about Oolite.
It is currently Mon Mar 25, 2019 10:14 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 57 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 6:54 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
Quote:
Do you have an NVidia GeForce? Just add the switch -nosplash to the game's startup shortcut and it will work.
I do have GeForce, and did as you suggested. It make no difference (apart from the splash screen not appearing, of course).

1.65 appears ok at first glance.

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 7:20 pm 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am
Posts: 5378
Please post the Latest.log file found inside oolite.app/Logs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 7:33 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
Quote:
Please post the Latest.log file found inside oolite.app/Logs.
Here it is
Code:
[log.header]: Opening log for Oolite version 1.73.4 (x86-32 test release) under Windows at 2009-09-28 20:31:00 +0100.
2 processors detected.
Oolite Options: [Procedural Planets] [Docking Clearance] [Wormhole Scanner] [Target Incoming Missiles]

Note that the contents of the log file can be adjusted by editing logcontrol.plist.

[joystickHandler.init]: Number of joysticks detected: 0
[display.mode.list.native]: Windows native resolution detected: 1440 x 900
[rendering.opengl.version]: OpenGL renderer version: 1.1.0 ("1.1.0")
Vendor: Microsoft Corporation
Renderer: GDI Generic
[rendering.opengl.extensions]: OpenGL extensions (3):
GL_WIN_swap_hint GL_EXT_bgra GL_EXT_paletted_texture
[rendering.opengl.shader.support]: Shaders will not be used (OpenGL extension GL_ARB_shading_language_100 is not available).
[dataCache.notFound]: No data cache found, starting from scratch.
[searchPaths.dumpAll]: ---> OXP search paths:
(Resources, ../AddOns)
[shipData.load.begin]: Loading ship data...
[script.load.world.listAll]: Loaded 5 world scripts: "oolite-cloaking-device" 1.73.4, "oolite-constrictor-hunt" 1.73.4, "oolite-nova" 1.73.4, "oolite-thargoid-plans" 1.73.4, "oolite-trumbles" 1.73.4
[dataCache.willWrite]: About to write data cache.
[dataCache.write.success]: Wrote data cache.
[gnustep]: 2009-09-28 20:31:09.390 oolite[1712] Defaults path 'C:\Oolite/oolite.app/GNUstep/Defaults' did not exist - created it

[gameController.exitApp]: .GNUstepDefaults synchronized.

Closing log at 2009-09-28 20:31:09 +0100.

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 7:46 pm 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am
Posts: 5378
Here is the link to 1.72.2:
http://prdownload.berlios.de/oolite-lin ... 2-test.exe
Can you please post the log after this has been run? You will need to uninstall 1.73.4 first.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 8:02 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
Quote:
Here is the link to 1.72.2:
http://prdownload.berlios.de/oolite-lin ... 2-test.exe
Can you please post the log after this has been run? You will need to uninstall 1.73.4 first.
Uninstalled 1.73.4, deleted C:\oolite
Installed 1.73.2 (which went in to "Program Files\oolite" directory)

I didn't add -nosplash as it was a batch file

I got the same problem, no visible text, just blocks of colour - here's the log
Code:
[log.header]: Opening log for Oolite version 1.72.2 (x86-32 test release) under Windows at 2009-09-28 20:58:59 +0100.
2 processors detected.
Note that the contents of the log file can be adjusted by editing logcontrol.plist.

[joystickHandler.init]: Number of joysticks detected: 0
[display.mode.list.native]: Windows native resolution detected: 1440 x 900
[rendering.opengl.version]: OpenGL renderer version: 1.1.0 ("1.1.0")
Vendor: Microsoft Corporation
Renderer: GDI Generic
[rendering.opengl.extensions]: OpenGL extensions (3):
GL_WIN_swap_hint GL_EXT_bgra GL_EXT_paletted_texture
[rendering.opengl.shader.support]: Shaders will not be used (OpenGL extension GL_ARB_shading_language_100 is not available).
[dataCache.notFound]: No data cache found, starting from scratch.
[searchPaths.dumpAll]: ---> OXP search paths:
(oolite.app/Resources, AddOns)
[shipData.load.begin]: Loading ship data...
[script.load.world.listAll]: Loaded 5 world scripts: "oolite-cloaking-device" 1.72.2, "oolite-constrictor-hunt" 1.72.2, "oolite-nova" 1.72.2, "oolite-thargoid-plans" 1.72.2, "oolite-trumbles" 1.72.2
[dataCache.willWrite]: About to write data cache.
[dataCache.write.success]: Wrote data cache.
[gnustep]: 2009-09-28 20:59:14.906 oolite[4008] Defaults path 'C:\Program Files/Oolite/oolite.app/GNUstep/Defaults' did not exist - created it

[gameController.exitApp]: .GNUstepDefaults synchronized.

Closing log at 2009-09-28 20:59:14 +0100.

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 8:08 pm 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am
Posts: 5378
OK, you most likely have a problem with the drivers. If 1.72.2, as well as 1.73.4 with -nosplash are reporting the same thing, then your drivers are either incorrectly installed or there is a conflict with a previous driver installation, leading to usage of the software renderer. At this point, I can only recommend a full graphics driver update. Before doing that, though, try to confirm the status of your drivers by running the glview program, found at http://www.realtech-vr.com/glview/


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 8:29 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
I did that, and had to download something called .NET, and I still have no idea what I'm looking for, I'm afraid. There was a "download OpenGL drivers" selection, and that took me to a page which required IE, and I don't run IE.

Sorry to be a nuisance, but how do I download new drivers?

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 8:39 pm 
Offline
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral

Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am
Posts: 5378
You will need to get them from the NVidia site and be sure that they correspond to your actual graphics card and operating system. Have you been able to run glview? If yes, can you please post the information contained in its main page?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 8:57 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
Code:
System Info
  Renderer: GDI Generic
  Adapter RAM: 256MB
  Monitor: Plug and Play Monitor
  Display: 1440x900x32bpp (60 Hz)
  Operating System: Microsoft Word XP Home Edition
  Processor: Intel Pentium CPU 3.00GHz

OpenGL
  Version: 1.1
  Driver version: 6.14.10.5673
  03-Aug-04

DirectX
  Version: 9.0c - August 2004
  Shader model: vx_2.0, ps_2_0
There's something I didn't notice last time, on the OpenGL "Driver version" line - "Check for updated drivers", but again that takes me to a page which requires IE, so it's of no use to me.

I've got to disappear for a couple of days now, I'll check in again on Thursday.

Thanks for your patience, anyway.
[/code]

_________________
Peter


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Mon Sep 28, 2009 9:33 pm 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----

Joined: Wed Dec 10, 2008 3:02 am
Posts: 1883
Location: Bremen, Germany
Quote:
There's something I didn't notice last time, on the OpenGL "Driver version" line - "Check for updated drivers", but again that takes me to a page which requires IE, so it's of no use to me.
That's the source for nVidia drivers:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

The site works perfectly well with Firefox.

For me, it properly fills in everything in "Option 1" about the card, but somehow defaults to 32bit Vista instead of selecting 64bit. I simply never tried Option 2 (automatic detection) ;)

Screet


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Tue Sep 29, 2009 8:36 am 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Mon Apr 06, 2009 12:20 pm
Posts: 6310
Location: Aboard the Pitviper S.E. "Blackwidow"
Quote:
that took me to a page which required IE, and I don't run IE.
Welcome to the boards, Peterward... :D

If you're using Firefox, there is an Add-on you can get called "IE Tab" which will allow you to optionally open a page in a FF tab, but using IE's rendering engine to draw the page. I use it for the 1 or 2 sites I need to access that don't work with Firefox. It could be worth a try..

Unless your objection to IE is based on "religious" grounds, that is.. :mrgreen:

_________________
Most games have some sort of paddling-pool-and-water-wings beginning to ease you in: Oolite takes the rather more Darwinian approach of heaving you straight into the ocean, often with a brick or two in your pockets for luck. ~ Disembodied


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Thu Oct 01, 2009 3:12 pm 
Offline
Above Average
Above Average
User avatar

Joined: Mon Sep 28, 2009 5:58 pm
Posts: 16
Location: Bedfordshire
I got new drivers from the Nvidia site. I've reinstalled 1.73.4, and I'm getting visible text now, even without disabling the splash screen, so everything seems ok at first glance.

I'll look into that IE add-on for Firefox as well.

It's 25 years or more since I played this game, a real blast from the past.

Thanks for the help.

_________________
Peter


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 57 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited