Neither test nor stable work on my system

News and discussion of the PC port of Oolite.

Moderators: winston, another_commander

Post Reply
nrubdarb
Average
Average
Posts: 11
Joined: Mon Oct 19, 2009 3:40 pm

Neither test nor stable work on my system

Post by nrubdarb » Mon Oct 19, 2009 4:18 pm

Hi folks,

I'm trying to run Oolite (any!) on a Compaq NX6325, with Windows XP SP3. This laptop has some kind of built-in ATI graphics – reported by SiSoft Sandra as "Xpress 1150" and "Xpress 200M Series". Drivers are up-to-date – although this means out-of-date I guess, since the laptop is three years old and ATI only offer bugfixes for this legacy card.

Results:

- Test version (1.73.4)): I get the same screen as this poster here (http://aegidian.org/bb/viewtopic.php?t=6923) and get no further. No keys or anything else works (e.g. F2). No output to stderr/stdout.
- Stable version (1.65). It crashes immediately. Output of stderr:

Code: Select all

Warning - GNUSTEP_SYSTEM_ROOT is not set - using /c/GNUstep/System
Warning - GNUSTEP_NETWORK_ROOT is not set - using /c/GNUstep/Local
Warning - GNUSTEP_LOCAL_ROOT is not set - using /c/GNUstep/Local
2009-10-19 16:08:11.000 oolite.exe[6428] Disallowed time zone name `W. Europe Standard Time'.
2009-10-19 16:08:11.000 oolite.exe[6428] Using time zone with absolute offset 0.
2009-10-19 16:08:11.000 oolite.exe[6428] File NSUserDefaults.m: 544. In [NSUserDefaults +standardUserDefaults] Improper installation: No language locale found
2009-10-19 16:08:11.000 oolite.exe[6428] initialising SDL
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] init: numSticks=0
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] CREATING MODE LIST
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Unknown architecture, defaulting to 1024x768
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 1280 x 1024
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 1152 x 864
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 1024 x 768
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 800 x 600
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 640 x 480
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 512 x 384
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 400 x 300
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Added res 320 x 240
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] drawRect calling initialiseGLWithSize
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] Creating a new surface of 800 x 600
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] no universe, clearning surface
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] ---> searching paths:
(oolite.app/Contents/Resources, AddOns)
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] don't know how to load entity 'http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd' id '-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN'
.:3: validity error : Validation failed: no DTD found !
<plist version="1.0">
                    ^
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] DEBUG ** no cache exists - yet **
2009-10-19 16:08:12.000 oolite.exe[6428] ERROR - could not find cobra3_redux.dat
C:\Oolite-Stable\oolite.app\oolite.exe: Uncaught exception OoliteException, reason: No model called 'cobra3_redux.dat' could be found in (oolite.app/Contents/Resources, AddOns).
Any ideas?

I am building a new PC soon, so hopefully my new GT9600 will work better...

Cheers,


Ed
(I was Elite, way back when...)

another_commander
Quite Grand Sub-Admiral
Quite Grand Sub-Admiral
Posts: 5394
Joined: Wed Feb 28, 2007 7:54 am

Post by another_commander » Mon Oct 19, 2009 4:21 pm

We will need the contents of Latest.log from the 1.73.4 version. Latest.log can be found in <OoliteInstallDir>/oolite.app/Logs

Edit: Never mind, just saw your post in the other thread.

nrubdarb
Average
Average
Posts: 11
Joined: Mon Oct 19, 2009 3:40 pm

Post by nrubdarb » Mon Oct 19, 2009 4:36 pm

Sorry, yes, I double-posted by mistake.

Proper post is here: http://aegidian.org/bb/viewtopic.php?p=91791.

Post Reply