Oolite Bulletins

For information and discussion about Oolite.
It is currently Thu Mar 21, 2019 11:25 am

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: Energy Bomb / Q-Mine
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 8:49 pm 
Offline
Competent
Competent

Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm
Posts: 34
My manifest lists a Energy Bomb but no Q-Mine. If I activate the Energy Bomb as normal it works as expected. If I activate it as a Mine it functions as a Q-Mine. Any ideas?

_________________
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 9:10 pm 
Offline
Thargoid
Thargoid
User avatar

Joined: Thu Jun 12, 2008 6:55 pm
Posts: 5510
Q-mines are pylon-mounted equipment (like a missile) but aren't called q-mines in the Equipment list. You'll find it listed as a Quirium Cascade Mine iirc.

They're entirely different pieces of equipment to energy-bombs, and work differently. See the wiki for details.

_________________
My OXPs via Boxspace or from my Wiki pages :D.

Thargoid TV
Dropbox Referral Link


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 08, 2010 9:33 pm 
Offline
Competent
Competent

Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm
Posts: 34
Thanks for your reply. I go not have any Quirium Cascade Mines in my manifest but as I said my Energy Bomb functions as a Quirium Cascade Mine if I target it as a mine then launch it. If I use the Tab key it works a s an Energy Bomb. It may be an OXP causing the problem if you can call it that. I quite like the idea of a dual purpose bomb/mine. I do have the Status Quo Q-bomp OXP installed and that seems to work ok. As the weapon when used as Q-Mine will not function close to a planet. But as the Energy bomb works fine anywhere.

_________________
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 12:09 pm 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Posts: 9520
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Seems like a weird bug, then.

Perhaps you have some cascade missiles? The energy bomb definitely should never work like a q-bomb.

_________________
The Story — The Career — The OXPs


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 4:02 pm 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Tue Sep 22, 2009 11:07 am
Posts: 2991
Location: Enfield, Middlesex
Quote:
my Energy Bomb functions as a Quirium Cascade Mine if I target it as a mine then launch it. If I use the Tab key it works as an Energy Bomb.
How does the Energy Bomb work as a mine? Is it appearing on one of your missile pylons?

_________________
JazHaz

Quote:
Quote:
£4,500 though! :shock: <Faints>
Cheers,
Drew.
Maybe you could start a Kickstarter Campaign to found your £4500 pledge. 8)
Thanks to Gimi, I got an eBook in my inbox tonight (31st May 2014 - Release of Elite Reclamation)!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 5:09 pm 
Offline
Competent
Competent

Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm
Posts: 34
No I have found that I Have a Quirium Cascade Mine on a pylon but it does not show in my manifest, I do have an Energy Bomb which is not on a pylon. I am beginning to suspect the issue is due to me increasing my missile pylon total to ten on my Cobra MkIII. I find with all of the extra equipment available its the only way to choose my equipment. Currently I have two Fuel Tanks, one Nanobot Repair, four ECM Hardened Missiles and the Infamous Quirium Cascade Mine which as I said before does not show in my manifest. In fact I just bought another Quirium Cascade Mine and that does not show in the manifest either. Can someone confirm thaty the Quirium Cascade Mine should show in a ship's manifest?

_________________
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 5:18 pm 
Offline
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
User avatar

Joined: Sat Oct 20, 2007 2:52 pm
Posts: 2365
Quote:
Can someone confirm thaty the Quirium Cascade Mine should show in a ship's manifest?
No. It's pylon mounted and not shown on ship's Manifest.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jan 09, 2010 5:34 pm 
Offline
Competent
Competent

Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm
Posts: 34
Thank you I could have sworn that I had seen one in my manifest. My mind must be playing tricks on me. Must have smoked too much space weed.

_________________
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 10, 2010 3:34 pm 
Offline
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
User avatar

Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Posts: 9520
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Nothing on your pylons, neither missiles nor mines, shows up in your manifest. It isn't meant to be listed in your manifest. It shows up as small icons someplace on your HUD. (Obviously the place depends on the HUD.)

There are some non-missile-and-mine equipment items which have to be pylon-mounted for usability. These may show up both as icon and in your manifest.

_________________
The Story — The Career — The OXPs


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited