Energy Bomb / Q-Mine

News and discussion of the PC port of Oolite.

Moderators: winston, another_commander

Post Reply
scaseman
Competent
Competent
Posts: 34
Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm

Energy Bomb / Q-Mine

Post by scaseman » Fri Jan 08, 2010 8:49 pm

My manifest lists a Energy Bomb but no Q-Mine. If I activate the Energy Bomb as normal it works as expected. If I activate it as a Mine it functions as a Q-Mine. Any ideas?
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander

User avatar
Thargoid
Thargoid
Thargoid
Posts: 5510
Joined: Thu Jun 12, 2008 6:55 pm

Post by Thargoid » Fri Jan 08, 2010 9:10 pm

Q-mines are pylon-mounted equipment (like a missile) but aren't called q-mines in the Equipment list. You'll find it listed as a Quirium Cascade Mine iirc.

They're entirely different pieces of equipment to energy-bombs, and work differently. See the wiki for details.

scaseman
Competent
Competent
Posts: 34
Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm

Post by scaseman » Fri Jan 08, 2010 9:33 pm

Thanks for your reply. I go not have any Quirium Cascade Mines in my manifest but as I said my Energy Bomb functions as a Quirium Cascade Mine if I target it as a mine then launch it. If I use the Tab key it works a s an Energy Bomb. It may be an OXP causing the problem if you can call it that. I quite like the idea of a dual purpose bomb/mine. I do have the Status Quo Q-bomp OXP installed and that seems to work ok. As the weapon when used as Q-Mine will not function close to a planet. But as the Energy bomb works fine anywhere.
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander

User avatar
Commander McLane
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 9520
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Contact:

Post by Commander McLane » Sat Jan 09, 2010 12:09 pm

Seems like a weird bug, then.

Perhaps you have some cascade missiles? The energy bomb definitely should never work like a q-bomb.

User avatar
JazHaz
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2991
Joined: Tue Sep 22, 2009 11:07 am
Location: Enfield, Middlesex
Contact:

Post by JazHaz » Sat Jan 09, 2010 4:02 pm

scaseman wrote:my Energy Bomb functions as a Quirium Cascade Mine if I target it as a mine then launch it. If I use the Tab key it works as an Energy Bomb.
How does the Energy Bomb work as a mine? Is it appearing on one of your missile pylons?
JazHaz

Gimi wrote:
drew wrote:£4,500 though! :shock: <Faints>
Cheers,
Drew.
Maybe you could start a Kickstarter Campaign to found your £4500 pledge. 8)
Thanks to Gimi, I got an eBook in my inbox tonight (31st May 2014 - Release of Elite Reclamation)!

scaseman
Competent
Competent
Posts: 34
Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm

Post by scaseman » Sat Jan 09, 2010 5:09 pm

No I have found that I Have a Quirium Cascade Mine on a pylon but it does not show in my manifest, I do have an Energy Bomb which is not on a pylon. I am beginning to suspect the issue is due to me increasing my missile pylon total to ten on my Cobra MkIII. I find with all of the extra equipment available its the only way to choose my equipment. Currently I have two Fuel Tanks, one Nanobot Repair, four ECM Hardened Missiles and the Infamous Quirium Cascade Mine which as I said before does not show in my manifest. In fact I just bought another Quirium Cascade Mine and that does not show in the manifest either. Can someone confirm thaty the Quirium Cascade Mine should show in a ship's manifest?
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander

User avatar
Svengali
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 2365
Joined: Sat Oct 20, 2007 2:52 pm

Post by Svengali » Sat Jan 09, 2010 5:18 pm

scaseman wrote:Can someone confirm thaty the Quirium Cascade Mine should show in a ship's manifest?
No. It's pylon mounted and not shown on ship's Manifest.

scaseman
Competent
Competent
Posts: 34
Joined: Wed Dec 30, 2009 1:43 pm

Post by scaseman » Sat Jan 09, 2010 5:34 pm

Thank you I could have sworn that I had seen one in my manifest. My mind must be playing tricks on me. Must have smoked too much space weed.
Elite Commodore 64 1984
Dangerous Oolite January 2010
Right on Commander

User avatar
Commander McLane
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 9520
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Contact:

Post by Commander McLane » Sun Jan 10, 2010 3:34 pm

Nothing on your pylons, neither missiles nor mines, shows up in your manifest. It isn't meant to be listed in your manifest. It shows up as small icons someplace on your HUD. (Obviously the place depends on the HUD.)

There are some non-missile-and-mine equipment items which have to be pylon-mounted for usability. These may show up both as icon and in your manifest.

Post Reply