Want to change cloaking device key...

For discussion of ports to POSIX based systems, especially using GNUStep.

Moderators: winston, another_commander, Getafix

Post Reply
User avatar
Mauiby de Fug
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 824
Joined: Tue Sep 07, 2010 2:23 pm

Want to change cloaking device key...

Post by Mauiby de Fug » Thu Jan 06, 2011 2:30 pm

I'm trying to change my cloaking device key from "0" on the top row of numbers on the keyboard to the "0" on the number pad. But I can't work out the key code for it...

I tried working it out from the table linked to from the Oolite Keycode Control wiki page, but couldn't make head nor tail from it. I managed to move it to the "#" key (somewhat accidentally), which is okay, but not what I would like.

Interestingly, the number pad keys do actually do something - 8 pitches up, 2 down, 4 and 6 roll, and 1 and 3 yaw. I've never seen this documented anywhere...

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Re: Want to change cloaking device key...

Post by DaddyHoggy » Thu Jan 06, 2011 3:25 pm

Mauiby de Fug wrote:I'm trying to change my cloaking device key from "0" on the top row of numbers on the keyboard to the "0" on the number pad. But I can't work out the key code for it...

I tried working it out from the table linked to from the Oolite Keycode Control wiki page, but couldn't make head nor tail from it. I managed to move it to the "#" key (somewhat accidentally), which is okay, but not what I would like.

Interestingly, the number pad keys do actually do something - 8 pitches up, 2 down, 4 and 6 roll, and 1 and 3 yaw. I've never seen this documented anywhere...
On my laptop's numeric keypad (a proper one it's a BIG laptop) 8 is also up arrow, 2 is down arrow, etc... if I don't have the Num Lock turned on, so the functionality is simply a replication of the the cursor key functionality.
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Mauiby de Fug
---- E L I T E ----
---- E L I T E ----
Posts: 824
Joined: Tue Sep 07, 2010 2:23 pm

Re: Want to change cloaking device key...

Post by Mauiby de Fug » Thu Jan 06, 2011 3:36 pm

I also use a laptop. Indeed the arrow keys are replicated, but for yaw "1" is "END" and "3" is "PGDN", which is not a replication of the usual keys.

Also, they do this whether I have number lock turned on or not!

User avatar
DaddyHoggy
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 8501
Joined: Tue Dec 05, 2006 9:43 pm
Location: Newbury, UK
Contact:

Re: Want to change cloaking device key...

Post by DaddyHoggy » Thu Jan 06, 2011 3:57 pm

Good point! You've got me there!
Selezen wrote:Apparently I was having a DaddyHoggy moment.
Oolite Life is now revealed here

User avatar
Commander McLane
Intergalactic Spam Assassin
Intergalactic Spam Assassin
Posts: 9520
Joined: Thu Dec 14, 2006 9:08 am
Location: a Hacker Outpost in a moderately remote area
Contact:

Re: Want to change cloaking device key...

Post by Commander McLane » Fri Jan 07, 2011 9:30 pm

AFAIK not all keys of the number pad are mappable for Oolite. I don't remember, though, to which group the '0' belongs.

There is at least one topic about this somewhere on the boards. A search may reveal more information.

Post Reply